Garmicur wrote:El-Hemsin senin atasözünde güzel , ben kötüdür demedim ki , belkim yerinide buldu , yanliz sen seviyemizi koruyalim dedin , ondan sonra "Puc" kelimesi yazdin , onun icin demistim , Benim bildigim ama p ile yazilmaz o kelime. ama neyse uzatmaya gerek yok . benim sana saldirmaya da niyetim yoktu .
Hemsince kelimelerden basediyorsun , o kelimeler zaten hemsin forumlarinda var . hem öyle kolayda olmuyor yazmak cünkü bagzi kelimelerin türkce karsiligini bilemedigimiz icin , sirf anlatmak ile iza edilir , oda baya bir is .
Sende ama masallah bi kelimeylen acilisi etmissin

bizde P ile söyleniyor, demek ki köyden köye lisan değişiyor.
Zaten öyle değilmidir, Hemşinde insanlar konuştukları lisana göre birbirlerinin hangi köyden veya bölgeden olduğunu anlamaz mı? Demek ki bu kelimelerin bir şekilde derlenmesi gerekiyor. Yazımda sorun olduğu da doğru. Bunu nasıl aşarız onu da bilemem, ama çok da önemli değil, alt alta kelimeleri yazıp kitap basacak değiliz burada. O iş artık bilim adamlarının görevi. Hemşin forumlarında da olduğu doğru, emme velakin oralarda Oğuzca, Kırgızca, Balkarca kelimeler olarak geçiyor. Farklı ve alternatif bir yoruma ihtiyaç yok mu?
Ayrıca illa kelime yazmak zorundayız diye bir kaide de yok. Başka bir şeyler yazın kardeşim; hiç mi ananızdan babnızdan dedenizden bir şey duymadınız? Alın ananızdan iki Hemşin yemeğinin tarifini yazın, meciye gidince söyledikleri türkülerin sözlerini yazın.
Bir şey yapmak ve ya yazmak zorunda da değiliz aslına bakarsan. Ama bir şey yapmayacaksak bu siteye ve foruma ne ihtiyaç var. Bu sitenin kurucuları bir de misyon yüklemek zorunda buraya, ya da biz yüklemeliyiz cümbür cemaat. İnsanların birbirleriyle tanışması filansa amaç gördüğünüz gibi biraz zor, dil farklılıkları nedeniyle.